tiistai 17. kesäkuuta 2014

Pikkuveljen rippijuhlat

Viime torstaina hyppäsin junaan ja matkustin isäni luokse valmistelemaan pikkuveljeni sunnuntaista juhlapäivää. Vuodet ovat kyllä menneet todella nopeasti, kun tuntuu, että siitä ei ole kauaa aikaa, kun leikittiin legoilla ja katseltiin lastenohjelmia. Tässä alkaa jo tuntea itsensäkin vanhaksi. 

Kuukausia sitten veli tilasi minulta kinuskikakkua rippijuhliinsa, joten niitähän sitten piti kahvipöytään tehdä. Perjantaina aamusta väsäsin kakkupohjat ja lauantaina alkuillasta sitten keittelin kinuskia ja täytin kakut. Kinuskia olisi kyllä ehkä hieman saanut kauemmin keittää, mutta hyvältä se kuitenkin maistui. Päädyin tekemään varmuuden vuoksi kaksi kakkua, mutta kävikin niin, että yksi riittikin. No jos olisi tullut tehtyä vain yksi, niin varmasti joku olisi jäänyt ilman. :D
Pitihän sitä pöytään jokin suolainen kakkukin vääntää ja päädyin sitten vain yhteen isoon kinkkuvoileipäkakkuun. Täytin perjantaina kakun jääkaappiin maustumaan ja kakku kyllä oli hyvää, vaikka itse sanonkin. Oli sopivan kosteaa, vaikka täytteeseen olisi ehkä voinut hieman laittaa lisää mausteita. Voileipäkakkuakin jäi ja hieman kyllä harmitti, että sitä ei voinut ottaa juhlista kotiin mukaan, kun kuumassa autossa se ei olisi säilynyt paria tuntia minkä tuo kotimatka siskon kyydissä vei. Lauantaina tuli kakut valmiiksi ja ne saivat jäädä yöksi äitipuoleni työpaikan keittiön kylmiöön. Sunnuntaina herättiin ajoissa viemään kakkuja juhlapaikalle ja tekemään muita viimeistelyjä. Sitten vaan takaisin kotiin laittautumaan ja syömään ennen kirkkoon lähtemistä.
Juhlia varten metsästin pitkin nettiä ja vaatekauppoja jotain pinkkiä mekkoa. Budjetti oli maksimissaan 30 euroa, mutta pyrin löytämään mekkoni mieluiten 20 eurolla. Olin aiemmin bongannut Lindexillä kiinnostavan mekon ja hintakin oli kohdillaan. Katselin kuitenkin ennen sen ostoa muita vaihtoehtoja ja sovittelin muutamia mekkoja, mutta mikään ei oikein iskenyt. Menin sitten Lindexille ja toivoin, että kyseistä mekkoa, jota aiemmin olin katsellut löytyisi vielä kokoani. Löytyihän sieltä vielä sopiva koko ja mekko oli päälläkin oikein kiva ja juuri sellainen rento ja ei liian juhlallinen, kuten toivoin. Hintaa mekolla oli vain 19,95 euroa, joten oli kyllä loistava löytö.

Mekon kaveriksi laitoin sitten mustat korkkarit, mustan neuletakin ja mustan niittilaukun. Koruja en laittanut juurikaan, ainoastaan ranteeseen Nominationin ja korviin hopeiset Liisa Viltalin korvakorut.
Kerrankin pyrin myös tekemään hiuksilleni jotain muutakin kuin suoristamaan ne. Päätin kokeilla lauantaina illalla suihkun jälkeen sormikiharoita ja tein niitä muutamia yöksi päähäni. Ajattelin olla rohkea ja kokeilla, koska aina sitä voisi sitten kaivaa sen suoristusraudan. Aamulla tukka oli kyllä mielenkiintoisen näköinen ja mietin luovuttavani, mutta otin vielä jonkulaisen kiharavehkeen käteeni ja kieputtelin tukkaani sinne tänne ja tonne ja lopputulos olikin ihan kiva, vaikka mikään taidonnäyte tuo tukka ei ole. Kuitenkin kyseessä oli ensimmäiset kiharakokeilut, joten mitään kovin huikeaa taidonnäytettä ei voinut odottaa. :D

Meikin pidin sitten silmien osalta yksinkertaisena, vain hieman vaaleaa luomiväriä, eyelineria ja ripsiväriä, koska halusin punata huulet juhlan kunniaksi pinkillä.
Tällaista siis. Oli kyllä kivat juhlat ja oli ilo olla apuna ja tietenkin olihan se kiva yrittää laittaa itteensä pitkästä aikaa kunnolla nätiksi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti