sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Viikonlopun väsäilyt

Viikonloppuni oli sitten tällä kertaa aika kakkujen ja kukkien täytteinen. Toki tuohon perjantaihin mahtui yksi kynsihuoltokin, mutta siitä lisää myöhemmin. Leipuri-kondiittoriksi ja puutarhuriksi valmistuneena tietenkin sitten siskontyttöni ristiäisten kukka- ja kakkupuoli osui minun hoidettavakseni. Tai oikeastaan varmaan itse päätin, että teen. Ei siinä tainnut olla siskolla paljoakaan valinnanvaraa. :D

Perjantaina aloitin sitten koko urakan heti aamusta kauppareissulla ja sen jälkeen vähäsin yhteensä 10:stä kananmunasta kakkupohjat. Noin suurta vuokaa en sentään omista, joten jouduin tekemään ensin 6 munan pohjan ja paistamaan sen ja sitten samaan vuokaan vielä 4 munan pohja. Helpommalla olisi päässyt, jos olisi ollut kaksi samankokoista kakkuvuokaa ja kiertoilmauuni, mutta täytyi mennä sillä mitä löytyy. Kakkupohjien jäähtyessä sitten vetäsin sen kynsihuollon ja sen jälkeen suuntasin kukkia hakemaan. 

Kotiin päästyäni tietty vedin kukkiin imupinnat ja laitoin ne maljakoihin ja sen jälkeen alkoi sitten voileipäkakun täyttäminen. Täytteen tein taas tuttuun tapaan ilman mitään ohjeita ja täyttämisen jälkeen laitoin kakun yöksi jääkaappiin maustumaan. Voileipäkakun jälkeen oli sitten vuorossa täytekakun täyttö ja viimeisten koristeiden teko. Koristeet väsäsin viikkoa etukäteen marsipaanista, jotta ne saivat rauhassa kuivua ja kovettua. Täytekakun täyttämisen jälkeen olikin sitten jo ilta ja hetken siinä otin rennosti sohvalla maaten, kunnes menin nukkumaan.

Lauantaiaamuna sitten aloitin kukilla ja siinä vierähti sitten muutama tunti, kun rauhaksiin väkertelin. Iltapäivästä sitten tein voileipäkakun ensin valmiiksi ja sen jälkeen sitten heitin kermat täytekakun päälle.
Laitoin marsipaanikoristeet vasta kastepäivänä sunnuntaina seurakuntatalolla kakun päälle, kun en ollut varma meneekö kakkukupuni kiinni koristeiden kanssa.

Laitetaan tähän loppuun sitten niitä kuvia näistä tekeleistä. Valitettavasti kuvien laatu on todella vaihtelevaa, koska tuossa touhutessa ei tullut kuin räpsittyä joko kameralla tai kännykällä (kumpi käteen ensin osui) kuvia siinä toivossa, että joku ehkä onnistuu. Kyllä näistä nyt sentään jonkulaisen käsityksen saa.
 


Asetelma oksaneilikoista


Sama asetelma, mutta lisäsin hieman herttalyhtyä


Kokonaisuus eli asetelma ja kimput kahvipöytiin


Kinkkuvoileipäkakku


Kermakakku


Kuvia kyseisistä kekkereistä minulla ei nyt tähän hätään ole, kun en ottanut omaa kameraa mukaan. Kaikki kuitenkin sujui oikein mukavasti ja kakut syötiin lähes kokonaan. Kummitädin pikkuneitikin oli ihan nätisti kasteen ajan, vaikka tädin kädet alkokin väsyä. Kyllä siinä hieman liikuttui, kun neidille annettiin sama toinen nimi kuin itselläni on ja tuo tuli kyllä täytenä yllätyksenä. :) Tietty sitten sylikummina ostin rinsessalle kummilusikan kaiverruksineen lahjaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti