tiistai 21. elokuuta 2012

Geelikynsien kotihoito

Ajattelin tässä laittaa kuvia tällä viikolla väsäämistäni morsiuskimpuista, mutta jääköön taas tämän viikon kukkajutut yhteen postaukseen. Sen sijaan ajattelin tällä kertaa kirjoittaa eräästä tärkeästä asiasta. Usein tulee esille kysymys miten geelikynsiä hoidetaan. Ajattelin nyt tässä kertoilla joitakin juttuja tuosta hoidosta.

Minulla kynsien huoltoväli on 1-2 viikkoa, koska kyllästyn melko nopeasti koristeluihin ja kasvuraja häiritsee, kun kynteni kasvavat melko nopeaa tahtia. Kuitenkin jokaisella tuo huoltoväli on yksilöllinen ja tietenkin se riippuu siitä miten kynsiään kohtelee ja hoitaa. Yleensä se on 3-4 viikkoa. Alla on kuva kynsistä, jotka on huollettu viimeksi yli kuusi viikkoa sitten. Ette voi väittää, että ne olisivat kauniit. Toki ne näyttävät vielä kamalammilta, kun tippejä olisi tekovaiheessa saanut viilata reunoista hieman enemmän. Nykyään kiinnitän enemmän huomiota siihen, että kynsistä ei tule lapiot. :)



Tärkeintä tuossa hoidossa on käsien rasvaaminen. Voidetta kannattaa hieroa myös kynsinauhoihin, kun huollossa niihin tulee helposti haavoja, jos ovat kuivat. Myöskin tuo kosteutus vaikuttaa geelien pysyvyyteen. Kynnet näyttävät myös huomattavasti paremmilta, kun on hoidetut kynsinauhat. Kynsinauhoille voi myös käyttää öljyä ja sitä kannattaa tiputtaa tippa kynnen taaksekin. Vedellä lotratessa ja pesuaineita käyttäessä kannattaa käyttää hanskoja suojaamassa käsiä. Sama pätee myös multaisiin puutarhahommiin ja muihin vastaaviin puuhiin. Itse tiskaan aina jotkut Viledat kädessä kotona ja sama pätee siivoamiseen, kun käytän pesuaineita. Tuollaiset siivouskäsineet eivät paljoa maksa, joten suosittelen hankkimaan.

Kynnet eivät myöskään ole työkalut. Niillä ei siis rapsutella mitään hintatarroja cd-levyjen kansista tai muutakaan sellaista. Myöskään niillä ei kannata naputella pöytää yms. Itse osaan jo hyvin pitkillä kynsillä myös kirjoittaa näppäimistöllä sormenpäillä. Jos kynnet alkavat ilmaantua eli geeli alkaa irrota kynnestä, niin sitä ei revitä pois. Repimisen seurauksena voi lähteä koko geeli pois kynneltä ja myöskin sen mukana voi oma kynsi vaurioitua. Tuon irronneen geelin voi varovasti viilata pois ja laittaa kirkasta kynsilakkaa päälle. Täytyy kuitenkin olla varovainen, jotta ei viilaa omaa luonnonkynttä puhki. Kirkkaalla lakalla voi myös häivyttää kasvurajaa, kunhan muistaa käyttää asetonitonta kynsilakanpoistoainetta. Eli ei siis lotrata millään Pirkka asetonimömmöillä. Parempi kuitenkin on huollattaa kynnet, jos tuota ilmaantumista ja muita vaurioita tulee.

Geelikynsiä ei myöskään kannattaisi repiä pois, vaan poistaa viilaamalla! Geelikynsien poiston jälkeen omat kynnet tuntuvat heikoilta, johtuen siitä, että geelattu kynsi on paksumpi ja kovempi.


 Tässä nyt tuli joitakin tärkeitä asioita. Muistakaa rasvailla käsiänne. ;)

2 kommenttia:

  1. Omista geeleistä oon huomannu, että ne ei mene miksikään asetonillisesta kynsilakanpoistoaineesta, mutta tipeistä suli pinta karheaksi ja sulattivat itseensä vanuhaituvia. Ei ollu kovin kaunista katseltavaa. Harmi, ku en tajunnu kuvata niitä. =D
    Eri asia, jos on soak off -geelit, ni nehän sulaa kyllä asetonilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, mä suosin muutenki aina asetonitonta, joten paras se eina on ottaa varman päälle. :)

      Poista