perjantai 20. kesäkuuta 2014

Kynsien tuunausta

Tässäpä sitten se koristelu, jonka tein noiden keltaisten juhannuskynsieni päälle! Kaivelin tarroja ja kaikkia muita koristeita, mutta mikään ei juuri sillä hetkellä oikein iskenyt. Rohkenin sitten maalailemaan akryylimaalilla kynsiin jotain epämääräisiä viivasysteemejä. Aiemmin en ole maalannut muuta kuin leopardikuviota kynsiin, joten oltiin kyllä mukavuusalueen ulkopuolella. 
 
Siveltimeni ovat tähän hommaan kyllä aivan syvältä, kun ovat melko paksuja, mutta väliäkös tuolla, kun tämä nyt kuitenkin oli tällainen kokeilu lähinnä. Vasurilla oli kyllä vaikea edes yrittää saada aikaan noita viivoja ja niistä tulikin hieman paksumpia, kuin oikeella kädellä maalatessa. Lopputulos ei ole täydellistä nähnytkään, mutta on tämä kivaa vaihtelua koristeluissa. Halusin vielä strasseja kynsiin, joten laitoin yhden tuohon viivojen kohtaamiskohtaan, eikä lopputulos ole hassumpi. Nyt ehkä kehtaa muillekin yrittää maalata jotain. :D







Juhannuskynnet 2014

Aiemmin jo kirjoittelin, että kynteni eivät oikein kestäneet menossa mukana viime viikonloppuna. Viilasit lähes kaiken geelin kynsistä pois tällä kertaa, kun halusin tehdä homman kunnolla. Kuitenkin nuo geelillä tehdyt pidennykset jätin kynsiin, vaikka ei niitä kyllä paljoa kynsissä ole, kun kynteni kokivat suuren lyhennysoperaation. Siskon ensiviikkoista muuttoa ajatellen päädyin lyhentämään niitä, jotta ei tarttisi niin tarkkaan kynsiä varoa ja varjella ja haavereita ei sattuisi. Tokihan niitä voi lyhyemmilläkin sattua, mutta ei ainakaan ihan niin helposti. Tai näin minä ajattelen. :D

Mietin koristeluja aika pitkään ja ajattelin jotain sellaista väriä, jota en pitkään aikaan kynsiin ole laittanut. Ensin ajattelin jotain merenvihreää glitteriä, mutta jotenkin kuitenkin päädyin keltaiseen siinä hilelaatikoita tonkiessa. Voisimpa tällä kertaa hieman selostaa, miten kynteni tein. Edellisestä kunnollisesta selostuksesta, kun taitaa olla aika paljon aikaa.

Tein ensin kaikki pohjatyöt ja laitoin primerin ja Ndedin pohjageelin kynsiin. Pohjageelin päälle levitin Ndedin maitomaista pinkkiä rakennegeeliä pari kerrosta, jonka päälle laitoin dotting toolilla Ndedin Neon Glow Sun -värigeeliä. Häivyttelin värigeelin rajaa hiukan dotting toolilla ennen kovettamista. Laitoin ohuelti kynsiin Ndedin kirkasta pinkkiä rakennegeeliä ja dippasin kynsien kärjet keltaiseen glitteriin ja häivyttelin siveltimellä. Rakensin kynsiin tuolla samaisella kirkkaalla pinkillä rakennegeelillä muotoa ja levitin vielä lopuksi ohuen kerroksen geeliä kynsiin. Poistin tahmat ja viilasin kynnet muotoon ja kävin kynnet vielä bufferilla läpi. Poistin pölyt ja laitoin kerroksen Ndedin päällysgeeliä, pyyhin tahmat ja valmista!

Paljon on parantamisen varaa näissäkin kynsissä, mutta en jaksanut alkaa myöhemmin enää viilailemaan, kun toisen pikkurillinkin viilasin vahingossa lyhyemmäksi kuin toisen. :D 








Tällaista tällä kertaa. Halusin kynsiin vielä jotain koristelua, mutta en osannut päättää mitä laittaisin, joten päädyin siihen ratkaisuun jälleen, että teen koristelut sitten valmiiden kynsien päälle ja laitan päällyslakkaa vaan päälle. On ainakin helppo vaihtaa, jos koristelu kyllästyttää tai lopputulos ei miellytäkkää. Esittelempä vasta seuraavassa postauksessa, mitä näihin kynsiin keksin, kun muuten tulisi sellainen kilometripostaus ja monta monta kuvaa.

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKKI!

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Pikkuveljen rippijuhlat

Viime torstaina hyppäsin junaan ja matkustin isäni luokse valmistelemaan pikkuveljeni sunnuntaista juhlapäivää. Vuodet ovat kyllä menneet todella nopeasti, kun tuntuu, että siitä ei ole kauaa aikaa, kun leikittiin legoilla ja katseltiin lastenohjelmia. Tässä alkaa jo tuntea itsensäkin vanhaksi. 

Kuukausia sitten veli tilasi minulta kinuskikakkua rippijuhliinsa, joten niitähän sitten piti kahvipöytään tehdä. Perjantaina aamusta väsäsin kakkupohjat ja lauantaina alkuillasta sitten keittelin kinuskia ja täytin kakut. Kinuskia olisi kyllä ehkä hieman saanut kauemmin keittää, mutta hyvältä se kuitenkin maistui. Päädyin tekemään varmuuden vuoksi kaksi kakkua, mutta kävikin niin, että yksi riittikin. No jos olisi tullut tehtyä vain yksi, niin varmasti joku olisi jäänyt ilman. :D




Pitihän sitä pöytään jokin suolainen kakkukin vääntää ja päädyin sitten vain yhteen isoon kinkkuvoileipäkakkuun. Täytin perjantaina kakun jääkaappiin maustumaan ja kakku kyllä oli hyvää, vaikka itse sanonkin. Oli sopivan kosteaa, vaikka täytteeseen olisi ehkä voinut hieman laittaa lisää mausteita. Voileipäkakkuakin jäi ja hieman kyllä harmitti, että sitä ei voinut ottaa juhlista kotiin mukaan, kun kuumassa autossa se ei olisi säilynyt paria tuntia minkä tuo kotimatka siskon kyydissä vei. Lauantaina tuli kakut valmiiksi ja ne saivat jäädä yöksi äitipuoleni työpaikan keittiön kylmiöön. Sunnuntaina herättiin ajoissa viemään kakkuja juhlapaikalle ja tekemään muita viimeistelyjä. Sitten vaan takaisin kotiin laittautumaan ja syömään ennen kirkkoon lähtemistä.




Juhlia varten metsästin pitkin nettiä ja vaatekauppoja jotain pinkkiä mekkoa. Budjetti oli maksimissaan 30 euroa, mutta pyrin löytämään mekkoni mieluiten 20 eurolla. Olin aiemmin bongannut Lindexillä kiinnostavan mekon ja hintakin oli kohdillaan. Katselin kuitenkin ennen sen ostoa muita vaihtoehtoja ja sovittelin muutamia mekkoja, mutta mikään ei oikein iskenyt. Menin sitten Lindexille ja toivoin, että kyseistä mekkoa, jota aiemmin olin katsellut löytyisi vielä kokoani. Löytyihän sieltä vielä sopiva koko ja mekko oli päälläkin oikein kiva ja juuri sellainen rento ja ei liian juhlallinen, kuten toivoin. Hintaa mekolla oli vain 19,95 euroa, joten oli kyllä loistava löytö.

Mekon kaveriksi laitoin sitten mustat korkkarit, mustan neuletakin ja mustan niittilaukun. Koruja en laittanut juurikaan, ainoastaan ranteeseen Nominationin ja korviin hopeiset Liisa Viltalin korvakorut.




Kerrankin pyrin myös tekemään hiuksilleni jotain muutakin kuin suoristamaan ne. Päätin kokeilla lauantaina illalla suihkun jälkeen sormikiharoita ja tein niitä muutamia yöksi päähäni. Ajattelin olla rohkea ja kokeilla, koska aina sitä voisi sitten kaivaa sen suoristusraudan. Aamulla tukka oli kyllä mielenkiintoisen näköinen ja mietin luovuttavani, mutta otin vielä jonkulaisen kiharavehkeen käteeni ja kieputtelin tukkaani sinne tänne ja tonne ja lopputulos olikin ihan kiva, vaikka mikään taidonnäyte tuo tukka ei ole. Kuitenkin kyseessä oli ensimmäiset kiharakokeilut, joten mitään kovin huikeaa taidonnäytettä ei voinut odottaa. :D

Meikin pidin sitten silmien osalta yksinkertaisena, vain hieman vaaleaa luomiväriä, eyelineria ja ripsiväriä, koska halusin punata huulet juhlan kunniaksi pinkillä.




Tällaista siis. Oli kyllä kivat juhlat ja oli ilo olla apuna ja tietenkin olihan se kiva yrittää laittaa itteensä pitkästä aikaa kunnolla nätiksi. ;)

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kun ei nappaa, meikä laittaa geelilakkaa

Pinkit glitterkynnet saivat järkyttävän kasvun takia kyytiä, koska veljen rippijuhlat lähestyivät uhkaavasti. Inspiraatio oli totaalisesti hukassa, mutta ratkaisu löytyi ja päädyin kokomustiin kynsiin. Jostain se inspiraatio kuitenkin löytyi, mutta vain nimettömät saivat muuta kuin pelkkää mustaa. Kuitenkaan kynsien laittaminen ei napannut sitten yhtään. Ei jaksanut sitä monen tunnin väkerrystä. No ratkaisu oli sitten vetää viilalla kynsiä hieman ohuemmiksi ja hiukat kärkeä terävöittää ja sellaista. Mentiin taas siis siitä mistä aita on matalin, kun iskettiin vaan primerit ja pohjageelit ja heitettiin geelilakat päälle ja nimettömiin hieman mustia strasseja.

Sitä voi sitten miettiä kannattiko tämä oikominen, sillä jo perjantaina toinen keskisormista sanoi heippa ja kynsi lohkesi kärjestä. Juhlathan olivat tietenkin sunnuntaina. Viila siinä sitten piti ottaa käyttöön ja viilata vaan kynsi lyhyemmäksi kuin muut. Muutkin kynnet näyttävät luovuttavansa, joten huolto on taas tällä viikolla ajankohtainen. Pakko se on vaan tällä kertaa tehdä kunnolla.

Jokatapauksessa nämä kynnet olivat kyllä ideana kivat, mutta toteutus aivan pyllystä, kun ei voinut niitä pohjia sitten laittaa kuntoon. No ensi kerralla olen taas viisaampi, tai ainakin niin voisi luulla.






Joissain kynsissä alla oma luonnonkynsi, joissain muotilla tehty pidennys.

torstai 5. kesäkuuta 2014

Geelilakkaa siskolle

Sisko istahti piiiitkästä aikaa kynsivermeideni ääreen. Jossain vaiheessa raskauttaan hän luopui geelikynsistä ja nyt sitten taas alkoi mielessä pyöriä kynnet ja ensin hän puheli, jos syksyllä laitettaisi taas, mutta eräänä päivänä viime viikolla tulikin puhelu, jos tehtäisi ne kynnet jo. Tiedustelin päivää ennen sovittua ajankohtaa, että onko jotain mielessä ja vastaukseksi sain, että jotain pastellia ja ehkä koko kynteen väriä ja nimettömiin jotain kivaa. 
 
Sain heti mieleeni Nail-Eonin vaaleanpunaisen geelilakan ja sitten tulikin puhe ihan vain geelilakkauksesta. Toki muutama kynsi oli kotia ja pikkusta neitiä hoitaessa lohjennut, mutta muuten olivat oikein mukavan mittaiset, joten pidennyksiä ei tarvinut laittaa, joten geelilakkaus oli oiva vaihtoehto. Nuo muutama katkennut kynsi sitten rakennettiin muoteilla samaan mittaan muiden kanssa, mutta muihin riitti sitten pelkkä geelilakka.

Siinä sitten kynsihommia alottaessa näytin tuota ajattelemaani vaaleanpunaista lakkaa ja sisko bongasi toisen kiinnostavan värin ja ehdotin sitä sitten nimettömiin, kun niihin ei oikein muuta koristusta keksitty, kun mitään ulkonevia koristeita sisko ei halunnut. Tuo ideani sitten oli tarkalle siskolleni kelpo, joten se toteutettiin. Valitettavasti en osaa noita geelilakkojen sävyjä tässä nimetä, mutta Ndedistä hankkimia Nail-Eonin geelilakkoja kuitenkin ovat.




Nyt on sitten mekkokin hankittuna veljen juhliin ja vielä pitäisi omat kynnet huoltaa juhlakuntoon, kun huoltoaika tässä muutenkin jo ovella alkaa kolkutella. Huomenna kuitenkin lähden jammailemaan Saaristo Openiin, joten tuskin lauantainakaan kynsiä jaksaa väsätä. ;)

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kynnet kesälomaksi

Viime kesänä tuli tehtyä kesälomakynnet ja myös tänä vuonna löytyi kiinnostusta lomakynsiin. Onhan se kiva, kun lomalla on kynnet kunnossa, kun työssä ei voi pitää. :) Viime kesänä kynsiin tehtiin ranskalainen manikyyri, johon laitettiin vähän koristelua. Nyt kynsiin valikoitui sitten pinkki koristelu. Kynsiin tehtiin tipeillä pidennykset, mutta pituutta ei kuitenkaan laitettu kovin paljon, jotta arjen askareet onnistuvat. Geelinä käytin kynsissä tälläkin kertaa Mereneidin Ultimate Builderia. Harmi vaan, että viiminen purkki on käytössä ja geelejä kyllä löytyy sen verran, että ei raaski tilata sitä lisää vielä.

Koristeluihin valikoitui vaalea pinkki glitter dust, mutta ehdotin sen kaveriksi vielä isompaa vaaleanpunaista hilettä. Sitähän sitten laitettiin lisäksi. Tietenkin piti vielä lisätä kynsiin viilausten jälkeen vähän bling blingiä, joten nimettömiä koristamaan laitoin hopeisia strasseja oikein kunnon rykelmät. Oli muuten hieman haastavaa noukkia sekaisin olevasta hyrrästä, jossa on erikokoisia strasseja toiseen kynteen samankokoiset... :D Sen siitä saa, kun heittää hyrrän lattialle ja se leviää pisin lattiaa. Tarttisi varmaan hankkia uusi, kun ei noita ole kovin mukava käyttää.

Hieman olisi viilattavaa kuvan perusteella ollut, kun kynnet hieman levenevät kärkeä kohti, mutta ainahan näistä tekeleistä jotain korjattavaa löytyy. :)



sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Turkoosia tyttären ylppäreihin

Ylioppilasjuhliin laitettiin myös äidin kynnet kuntoon. Kieltämättä hieman jännitti millainen lopputuloksesta tulee, kun kynnet olivat melko haastavat. Pari kynttä kasvaa todella muhkuraisina, joten jännitti saanko niihin tippejä ollenkaan. Kuitenkin kaikki sujui hyvin ja saatiin tipit kiinni kynsiin ja siinä peukalon viilattua muotoonsa oli todella kiva nähdä se ilahtunut ilme siitä, kun on taas peukalossa paremmannäköinen kynsi. Jälkeenpäin hieman kyllä harmittaa, kun ei tullut otettua minkäänlaista ennen kuvaa. Olisi itsekin ollut kiva katsella lopputulosta paremmin. Tietenkään ottamissani kuvissa valmiista kynsistä ei nuo peukalot edes näy päältäpäin!

Koristeeksi valikoitui turkoosi mix-hile, joka valikoitui melko nopeasti mekon värin perusteella. Levitin hilettä kynsiin liukuvasti pari ohutta kerrosta. Tein kynnet Mereneidin Ultimate Builderilla ja tällä kertaa osasin levittää sitä tarpeeksi. Ei ollut perunapelloista tietoakaan ja viilaaminen oli huomattavasti mukavampaa. Hieman tietty kuvasta huomaa, että olisi saanut viilata hieman enemmän, mutta ne nyt on sellaisia pieniä asioita omissa silmissä, tärkeintä kuitenkin on, että kynsien kantaja on tyytyväinen. :)




Kun näitä juhlakynsiä on tällä viikolla tullut tehtyä, niin alkaa kyllä tekemään mieli itsekin väkertää juhlakynsiä. Mitään valmistujaisia ei ole tiedossa, eikä kyllä häitä tai muitakaan, mutta onneksi kesäkuun puolivälissä on pikkuveljen rippijuhlat. Vaikea vaan alkaa kynsiä suunnittelemaan, kun ei vaatteitakaan vielä ole, kun kaapissani on vain tummia mekkoja ja tahtoisin jotain räikeetä värikästä noihin juhliin. Pitäisi mennä tekemään jotain päätöksiä vaatekauppoihin ja kotiuttaa joku edullinen rätti, jotta ei ihan aataminasussa tarvitse kirkkoon lähteä. Kuitenkin nuo juhlat ovat jo parin viikon päästä, joten ei tässä nyt loputtomiin aikaa ole ihmetellä!