perjantai 30. maaliskuuta 2012

Koristelua

Päätin taas koristella kynteni helmillä, tällä kertaa pinkeillä. Lakkasin kynnet ensin mustalla lakalla ja kiinnittelin päällyslakalla helmiä kynsiin. Lopuksi tietenkin vielä kerros päällyslakkaa.








Sain eilen tekstiviestin, että lipastoni on jo noudettavissa. Jee. Poikaystäväni joutui kasaamaan sen, vaikka uhosin kasaavani sen itse. Osia oli niin paljon, että päätin kuitenkin luovuttaa (ihmettelisin varmaan vieläkin jotain osaa mihin se kuuluu ohjeet kädessä). Tänään pääsin vihdoinkin eroon pahvilaatikosta, joka pyöri lattialla ja sain rakennekynsitarvikkeet järjestettyä lipastoon. Hiljenen viikonlopuksi, koska lähden Valkeakoskelle, joten lisää kynsiä luvassa vasta ensi viikolla. Mukavaa viikonloppua kaikille!

torstai 29. maaliskuuta 2012

Kynsikoristeeni

Kuvasin kaikki kynsikoristeeni, koska niitä on kertynyt jo melko paljon verrattuna siihen, mitä kokoelmani oli vielä vähän aikaa sitten. Syynä tähän on tietenkin rakennekynsiharrastukseni. Koristeitani säilytän tällä hetkellä Ikeasta ostetussa Kassett -laatikossa ja kaikki koristeet on vielä järjestetty siististi läpinäkyviin kannellisiin laatikoihin, jotka olen ostanut Tarjoustalosta. Laatikko on tosin täynnä jo, joten kaikki koristeeni muuttavat mahdollisesti lipastoon, jonka olen varannut ja haen ensi viikolla.




Tilasin kerran tyhjiä purkkeja koristeille ja ne tulivat tällaisessa laatikossa. Tyhjät purkit muuttivat heti pois ja tilalle laitoin helmet, helmimurskat ja muut satunnaiset koristeet. Monet näistä ovat tilauksien mukana tulleita kaupanpäällisiä.




Kynsitarroja minulle on kertynyt paljon siihen nähden, kuinka harvoin niitä käytän. Kynsitarrat olivatkin ensimmäisiä koristeita, joita hankin. Olen kyllä toki myöhemmin hankkinut niitä reilusti lisää ja suurin osa paketeista on avaamattomia. Tokihan voisin luopua joistakin, mutta en luovu. Ehkä joskus innostun taas käyttämään tarroja.




Seuraavana vuorossa on fimot, hopea helminauha ja musta verkko. Nuo Hello Kittyt olen saanut jostain tilauksesta kaupan päälle, itse en kyllä tuollaisia koskaan tilaisi, ellei joku erikseen pyytäisi.




Strassejakin löytyy jonkun verran. Osa on samaa kokoa, koska olen vahingossa tilannut ja ne voisi toki yhdistää, mutta en ole jaksanut.




Glittereitä ja näkyyhän siellä muutama purkki microhelmiä. Olen yrittänyt järjestää glitterini hieman väreittäin ja näiden säilytykseen on tällä hetkellä kaksi laatikkoa, joista toisessa on onneksi vielä tilaa.






Ostin joskus jonkun askartelusetin, jossa oli glittereitä ja noita tähtiä. Taisi siinä olla jotain muutakin, mutta ne eivät oikein olleet kynsille sopivia. Montaa euroa tuo setti ei maksanut. Alempana on kaksi pienempää purkkia glitteriä, jotka odottavat tällä hetkellä tyhjiä purkkeja, joihin ne voisi tyhjentää. Näitä minulla on ollut useita, mutta olen niiden purkin jo vaihtanut.




Tässä ovat siis kaikki koristeeni. Konadit nyt puuttuvat, mutta ne eivät kyllä kuulu varsinaisesti koristeisiin, joten niistä joskus toisten. Eipä näitä loppujen lopuksi niin kamalasti mielestäni ole, mutta kyllä tässä on mistä valita.




keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Koristelua helmenpuolikkailla

Tällä kertaa kynsillä Wet n Wildin Lavendar Pearlscent, joka on jo aiemmin näkynyt blogissani. Ei ole pitkään aikaan tullut ostettua uusia värilakkoja ja tuskin ostankaan, koska ajattelin yrittää olla ostamatta uusia lakkoja, koska olisi kiva saada joku lakka joskus loppumaankin. Ajattelin yrittää panostaa kynsien koristelemiseen nyt enemmän kuin uusien lakkojen haalimiseen. Tällä kertaa käytin koristelussa valkoisia helmenpuolikkaita.




Olisin halunnut laittaa helmiä jokaiseen kynteen, mutta niiden laittaminen vei enemmän aikaa, kun kuvittelin. Tyydyin siis vain peukalon ja nimettömän koristeluun. On nämä kivat näinkin, ehkä olisi mennyt hieman överiksi tämä koristelu, jos jokaiseen kynteen olisi samalla tavalla laittanut. ;)


tiistai 27. maaliskuuta 2012

Oranssia Dependiä ja koristelua

Viime kesänä Dependin oranssi lakka oli kovassa käytössä ja sitä ei ole kovin paljon enää jäljellä. Tästä kiitän siskoani, joka lakkasi ahkerasti tällä lakalla viime kesänä ja hän on kyllä kuluttanut monia lakkojani lähes loppuun asti. Eipä tuo haittaa, koska odotan sitä hetkeä, että jokin värilakka loppuu. Pullosta on lakan numero kulunut pois, joten en osaa sitä valitettavasti sanoa. 




Idean kynsiin sain täältä. Levitin ensin kaksi kerrosta oranssia lakkaa ja annoin kuivua. Tein vinolakkauksen Wild and Crazyn hopealla glitterlakalla ja kiinnitin märän lakan päälle hopeita strasseja. Lopuksi laitoin pikakuivattajaa kerroksen.


Hyi, että on lyhyet kynnet ja tänään tuo etusormen kynsi lohkesi lisää. :(

Hain Kicksistä tänään Seche Viten pikakuivattajan odottamaan Poshén loppumista. En ole sitä ennen testannut, joten lakkailen oikein urakalla, että Poshé loppuu ja pääsen käyttämään sitä. Samalla piti tietenkin ostaa jemmaan Dependin kynsilakanpoistoainetta.

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Rakennekynsien huoltoa

Äitini sai kolmisen viikkoa sitten ensimmäiset rakennekyntensä ja tuli ensimmäiseen huoltoon. Toisesta peukalosta oli irronnut pala geeliä, kun oli kuulemma jäänyt pyyhkeeseen kiinni. Muuten kynnet olivat pysyneet hyvin ja äitini on ollut tyytyväinen. Pituutta ei viilattu pois milliäkään, koska äiti ei halunnut, kun on jo tottunut kynsiinsä.

Koristeluksi laitettiin ruskeaa glitteriä. Tällä kertaa aikaa meni hieman alle kolme tuntia.




Siskoni tuli myös huoltamaan kyntensä viikonloppuna. Viilasin tipit lähes kokonaan pois, koska hän haluaa kasvattaa omat kyntensä pitkiksi ja geelataan jatkossa kynnet ilman tippipidennyksiä. Koristeluiksi laitettiin tällä kertaa mustaa glitteriä.




Olen taas suht tyytyväinen näihin kynsiin, toki parannettaa löytyy vielä todella paljon. Nyt olen tehnyt kuudet kynnet ja huomaan kyllä kehittyneeni paljon ja siskonikin sanoi, että olen jo mm. paljon parempi viilaaja. Harjoittelu saa nyt jatkua ja uusia kynsiä, joihin saan harjoitella kaivataan, kun koulukin jatkuu huomenna ja aikaa kynsille löytyy huomattavasti enemmän. ;)

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Ruusukynnet

Sain idean kynsiini maailman ihanimmasta kynttilästä, joten kynsillä on siis violettia sekä ruusuja Konadin laatasta m65. Kynttilän sain lahjaksi kiitokseksi työssäoppimisesta ja olin ihaillut koko neljän viikon ajan noita ja miettinyt, että voisin ostaa sellaisen joskus. En kyllä tiedä viitsinkö polttaa sitä, koska se on niin kaunis.
 



Ensin lakkasin kynnet jo muutaman kerran aiemmin blogissani nähdyllä Dependin lakalla Nr. 159 ja annoin kuivua. Kynnet on kyllä niin hirveän lyhyet, en tykkää. :(




En ole leimaillut lainkaan neljään viikkoon, joten homma ei sujunutkaan ihan niin hyvin kuin olisi pitänyt ja sain keskisormen kuvion leviämään jo leimausvaiheessa. Leimauksissa käytin lakkana Konadin violettia.




Ainiin, huomaatte varmaan blogini ulkoasun hieman muuttuneen. Kyllästyin vanhaan ja halusin muutoksia, mutta pieniä vaan. :)

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Taas kukkia

Neljän viikon työssäoppiminen on nyt takana päin ja ensi viikolla olisi taas palattava kouluun. Aikaa blogille ja kynsille tulee siis olemaan taas enemmän, tosin kynteni ovat tällä hetkellä aivan karseassa kunnossa. Lakkauskuvissa tulee näkymään siis todella lyhyet liuskottuneet kynteni, kunnes saan hoidettua ne takasin kuntoon.

Sain eilen sitoa itselleni kimpun kotiin, kun oli viimeinen työssäoppimispäivä ja varmaan onkin arvattavissa, että gerberoita siihen valitsin. En ole korkeita kimppuja sitonut kuin pari aiemmin, joten halusin koittaa taas sellaista.




Minulla oli kamera mukana torstaina, joten kuvailin hieman tekeleitäni.







maanantai 19. maaliskuuta 2012

Burgundy

Joskus tuli hankittua kolme Oriflamen kynsilakkaa kokeiluun. Ne ovat jääneet oikeastaan pyörimään lakkalaatikkoon yhden kokeilukerran jälkeen. Poikkeuksena on tämä Burgundy, pidän siitä kovasti ja sillä olen lakannut useamminkin.




Parempaa kuvaa tästä lakasta en ole saanut napattua, koska kynsien kuvaaminen on jäänyt vähemmälle. Olen ottanut vain muutaman kuvan toivoen, että joku edes onnistui, kun yleensä tulee helposti otettua yli 100 kuvaa yhdestä lakkauksesta. Tämä lakka on ihan hyvää, peittää mukavasti jo parilla kerroksella, kuluu kyllä kärjistä melko nopeasti.




Näitten kynsien kaveriksi sopiikin nämä gerberat, jotka ovatkin yksi suosikkini leikkokukista. ;)



sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Neljännet rakennekynnet

Tässä ovat neljännet tekemäni rakennekynnet ja kehitystä on taas tapahtunut mielestäni. Tällä kertaa koekaniiniksi päätyi eräs kaverini M. Hänen kyntensä olivat valmiiksi lyhyet, joten viilaa niille ei tarvinnut näyttää. Hänellä on kuitenkin aikaisempaa kokemusta pidemmistä kynsistä, joten laitettiin rohkeasti pituutta tipeillä. Kynsiin valittiin koristeluiksi glitterillä ranskalainen manikyyri.








Lähelläsi

Lumenen lähelläsi oli ensimmäisiä uusia lakkoja, joita hankin viime vuonna kynsien kasvatusta alottaessani. En tiedä miten päädyin valitsemaan juuri tämän, kun eihän tämä ole yhtään minun tyyliäni. Nyt myöhemmin olen kuitenkin ollut tyytyväinen valintaani, koska olen tykästynyt tähän kovasti. Lumenen lakoista en oikein pidä, koska suti on mielestäni liian iso kynsilleni ja lakkaaminen on jotenkin vaikeaa sen kanssa.

Kovin peittäväähän tämä lakka ei ole, kynsillä on 3 tai 4 kerrosta. Pullossa on alle puolet enää jäljellä, joten tarvitsee varmaan metsästää jostain uusi, mikäli niitä vielä löytyy, koska tämä on täydellinen lakka niihin päiviin, kun haluaa jotain luonnollisempaa sävyä kynsille, eikä väreillä leikkiminen kiinnosta ja mustakaan ei houkuta.


Kärjet ovat taas kuluneen näköiset, koska piti taas kiireessä illalla kuivattaa lakka nopeasti ja ne vetäytyivät hieman.

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Tylsiä kynsiä

Työssäoppimista on jäljellä enää viikko. Viimeiset kolme viikkoa lakkauksissani ei ole näkynyt koristeluja. Muutenkin tällä hetkellä kynteni ovat todella lyhyet ja huonossa kunnossa, joten ei ole edes kiinnostusta laittaa niihin mitään koristeluja. Koko lakkausinto on hukassa, kun kuitenkin työpäivän jälkeen kynnet ovat liuskottuneet entistä pahemmin ja lakka halkeillut jostain. Voin myöntää olleeni laiska käsien rasvauksen ja kynsien öljyämisen kanssa ja nyt se alkaa näkyä.

Nämä kaikki kuvat ovat ihan työssäoppimiseni alusta ja silloin kynsissä ei ollut vielä liuskottumista havaittavissa, koska jaksoin hoitaa niitä päivittäin ja yritin varoa niitä töissä.


Kicks Make Up Nailpolish Cha Cha Red


Depend Nr. 165


Kicks Make Up Nailpolish Oxygen Forest

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Poimintoja menneisyydestä

Ajattelin, että olisi kiva katsoa hieman menneisyyteen ja siksi esittelenkin seuraavaksi lakkauksia, joita olen tehnyt ennen tämän blogin kirjoituksen aloittamista. Olen poiminut tähän sellaisia, jotka ovat jääneet erityisesti mieleeni, kuvat ovat siinä järjestyksessä, että ensimmäinen on vanhin jne. Kaikki lakkaukset ovat vuodelta 2011.

Nämä ensimmäiset ovat ihan kynsien kasvatuksen alkuvaiheilta ja ensimmäinen koristeluni, jossa käytin koristelulakkaa ja strasseja. Mielestäni tämä idea on hauska ja onnistunut, tykkään näistä paljon, vaikka kynnet ovatkin ihan lyhyet. Ranskalainen manikyyri huijaa kivasti.


Lakkaus on helmi- tai maaliskuussa tehty.

Seuraavan lakkauksen idea Michael Monroen Sensory Overdrive -levyn kansikuvasta. Teinkin lakkauksen, kun menimme ystäväni kanssa Helsinkiin Monroen keikalle. Näihin kynsiin käytin mustaa lakkaa, sinistä ja hopeaa glitteriä, strasseja sekä noita tähtiä, joita käytetään askartelemisessa ehkä enemmän.


Lakkauksen olen tehnyt maaliskuussa.

Violettia ja valkoista sekä perhostarroja ja strasseja. Nämä ovat todella kivat, voisin toteuttaa uudestaan, kun noita tarroja taitaa löytyä vielä.

Huhtikuu.


Suomikynnet. Nämä lakkasin silloin, kun Suomi voitti jääkiekosta kultaa. En ole mikään jääkiekkofani, mutta olihan sitä ihan kiva laittaa Suomen värit kynsille.

Oliko tää nyt sitten toukokuu?

Hyi mitkä kynnet. En tarkoita lakkausta vaan itse kynsiä. Tämä oli sitä aikaa, kun annoin niiden vaan kasvaa ja kasvaa. Lakkaus on kiva, koristelussa tarroja ja strasseja, hopeaa lakkaa ja valkoista koristelulakkaa. Tässä näkyy myös tuo keskisormen kamala paniikkiliimapaikkaus, kun tosiaan se kynsi katkesi kokonaan. Piti se kyllä yllättävän hyvin, tosin välillä se petti ja laitoin vaan lisää ja lisää liimaa.

Miljoonarockiin heinäkuussa lakatut.

Kuva seuraavista kynsistä on todella huono, parempaa ei olemassa ole. Arvaattekin varmaan, että kyseessä oli jotkut juhlat tuosta strassimäärästä päätellen. Nämä minulla oli eräissä 50-vuotisjuhlissa ja kynsien laittamisessa meni monta monta tuntia ja vielä enemmän aikaa meni, kun poisti noita strasseja.


Elokuussa väsäsin tällaiset.

Tässä nyt oli näitä "parhaita paloja". Toivottavasti tämä ei nyt ollut ihan tylsää luettavaa ja katsottavaa, kun kuvat ovat ovat kuitenkin joillekin ennestään tuttuja Facebookista.

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Rakennekynnet valkoisella glitterillä

Viikon siskoni viihtyi ranskalaisen manikyyrinsä kanssa ja eilen hän tuli vaihtamaan koristeita kynsiinsä. Vaihdoimme myös tipit, jotta saisin harjotella niiden liimamista ja samalla tuli myös viilausharjoitusta. Tällä kertaa itse kynsien teko tippien liimaamisesta viimeistelygeelin levitykseen kesti noin 2,5 tuntia. Toki siinä meni oma aikansa, että sain aiemmin laitetut geelit ja tipit viilattua pois. Koristeeksi laitoimme valkoista glitteriä, koska siskoni ei halunnut kynsiin kovin näyttäviä koristeluja.

Lopputulokseen olen enemmän tyytyväinen kuin viimeksi ja vaikka nämä olivat vasta kolmannet tekemäni rakennekynnet. Parannettavaahan löytyy edelleen ja paljon, mutta vain tekemällä oppii. Siskoni ainakin oli tyytyväinen kynsiinsä ja sanoi niiden olevan huomattavasti paremmat kuin viimeksi, joten jonkunlaista kehitystä on tapahtunut.





keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kukkia

Oikein hyvää naistenpäivää kaikille naisille! Naistenpäivän kunniaksi esittelenkin hieman tekeleitäni työssäoppimispaikallani. Opiskelen siis ensimmäistä vuotta puutarhuriksi kukka- ja puutarhakaupan koulutusohjelmassa. Aiemmin olen valmistunut jo leipuri-kondiittoriksi, mutta huonon työtilanteen vuoksi päädyin opiskelemaan itselleni toista ammattia. Voin sanoa, että kyllä kukat ovat enemmän minun juttuni, kuten myös kynnetkin ja leipurin työssähän kynsilakat ja pitkät kynnet ovat kielletyt.

Harjoittelin siis työssäoppimispaikalla sitomaan tulppaanikimppuja yhtenä päivänä. Käytin 20 kappaletta tulppaaneja, vihreinä ruskusta ja salalia. Tällaisia tein useamman ja tietenkin jokaisessa käytin eri sävyisiä tulppaaneja. Tulppaanit on tarkoituksella sidottu noin alas, koska ne venyvät kuitenkin ja nousevat tuolta.




Harjoittelin eilen myös sienitöitä ja ne tein pieniin lasiastioihin. Mitään mestariteoksia nämä eivät ole, mutta harjoittelemalla oppii.






Tähän loppuun on vielä pakko lisätä yksi kuva. Mielestäni tämä on vaan niin söpö. Laventeli lasiastiaan istutettuna, kiviä ja rusetti. Näitä tein viime viikolla pari kappaletta.



tiistai 6. maaliskuuta 2012

Lady Luck ja Cracked Effect

Viime sunnuntaina teki taas mieli pitkästä aikaa laittaa kynsille mustaa halkeilevaa lakkaa. Sainhan minä sitä kynsiini, mutta oli se tuskaista hommaa. Dependin musta Cracked Effect -lakkani oli todella vähissä ja kuivahtanut paksuksi möhnäksi. Taitaa olla uuden hankinta edessä, yhden sellaisen olen jo aiemmin loppuun kuluttanut.






Kynsillä siis Wet n Wildin Lady Luck, Dependin Cracked Effect ja tietenkin pikakuivattajaa. Laitoin kyllä myös Dependin päällyslakkaa kerroksen, kun koko lakkaus oli kuivunut kunnolla.





 Kaksi työpäivää tämä lakkaus sitten jaksoikin kestää. Tiistaina kotiin päästyäni lakkaus näytti oikein hyvältä...



Kuivat kamalat kädet ja hirveät kuivat keltaiset kynnet, joista lakkakin on lähtenyt osittain. Tätä se vedellä lotraaminen teettää ja siksi suosinkin kotona tiskatessa käsineitä. Viilasin lakan poiston jälkeen hieman kynsiä ja muhitin kunnolla puuvillahanskojen sisällä käsiä käsivoiteen kanssa ja öljysin kynnet huolella ja reilusti sekä levitin niihin Dependin kynsiseerumia.